Нема више традиционалних полова

Њемачка од 1. августа признаје 60 полова, ко их спори платиће и до 10.000 евра

  • Извор: СРНА
  • 17.07.2024. 11:30

Од 1. августа у Њемачкој ступа на снагу Закон о самоопредјељењу, који свакоме дозвољава да промијени пол и име које су му родитељи дали.

Такође, нови закон даје знатно лакши пут, рецимо, мушкарцима, који кажу да се осјећају као жене, ка тоалетима и другим просторима који су раније били резервисани искључиво за биолошке жене.

Медији прогнозирају да би управо тај пробем ускоро могао постати извор правних спорова и сукоба.

Нијемци су упозорени да ће за "мисџендеринг" (употребу замјеница које не одговарају нечијем родном идентитету) морати да плате казну до 10.000 евра!?

Ипак, званчници тврде да ће новчана казна бити изречена само ако је особа "намјерно повријеђена као резултат откривања њеног пола употребом одговарајуће замјенице".

Ситуацију компликује чињеница да у Њемачкој више не постоје два традиционална пола - мушки и женски, већ многи.

Још 2014. године, "Фејсбук" је понудио могућност избора између 60 различитих полова. Од тада се њихов број само повећавао.

Нијемцима више нису довољне три личне замјенице: он, она и оно.

На друштвеним мрежама одавно је уобичајено да у свом профилу треба назначити замјеницу којом некога треба ословљавати.

Захваљујући новом закону, може се претпоставити да би у будућности све врсте "погрешне ознаке" пола појединца могле постати основ за судске поступке.

Да би се такви случајеви искључили, неопходно је познавати све "тачне термине" - наводе "Факти".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.