Логистичка подршка

Њемачка и Јапан потписали пакт о војној сарадњи

  • Извор: Кликс
  • 30.01.2024. 15:42

Јапан и Њемачка су закључили војни пакт како би олакшали размјену залиха и логистичку подршку, јер двије земље имају за циљ да ојачају своје одбрамбене везе суочене с растућом поморском асертивношћу Кине у индо-пацифичкој регији.

Јапански министар спољних послова Јоко Камикава и њемачки амбасадор у Јапану Клеменс фон Геце потписали су у Токију споразум о аквизицији и међусобном пружању услуга (АЦСА). То поједностављује процес дијељења хране, горива и муниције између снага самоодбране и њемачке војске.

Билатерални споразум ће омогућити кориштење објеката сваке стране током заједничких вјежби, уз одобрење јапанског парламента, док Њемачкој нису потребне домаће процедуре, рекао је званичник јапанског министарства вањских послова.

Њемачка пуца пред налетом деснице

Њемачка пуца пред налетом деснице

Камикава је рекао Гецеу да ће нови споразум омогућити Јапану и Њемачкој да заједно "проактивно доприносе миру и сигурности међународне заједнице".

Двије владе почеле су преговоре о пакту у септембру и начелно се договориле о томе прошлог мјесеца.

Токио и Берлин јачају своју сигурносну сарадњу, попут заједничких вјежби, посљедњих година, препознајући неодвојивост сигурности Азије и Европе усред све већег војног утицаја Кине и Русије.

(Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Револуција 1917 (Р)

    Револуција 1917 (Р)

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.