Скупштина УН-а

Никарагва ће гласати против резолуције

  • 23.05.2024. 17:08

Промовисање увођења иницијатива једнострано, а која не ужива консензус у БиХ, не подржава помирење у тој земљи, с обзиром да она не представља сва становишта свих оних који живе у тој земљи, рекла је представница Никарагве.

"НАТО је бомбардовао ову територију и проузроковао на хиљаде рањених и мртвих у бившој Југославији, остављајући за собом разореност услед те машинерије која се обрушила од стране НАТО-а. Не може да се игнорише највећи геноцид који је учињен против наших народа у Америци као и наше браће у Африци приликом колонизације и поробљавања наших предака. Уништавали су нашу културу, бришући милионе људских бића са лица земље и узимајући њихове минерале да би се на Западу богатили", рекла је представница Никарагве те додала:

"И даље се обезбјеђују новац и ресурси да се злочини у Палестини наставе. Вријеме је да се правда изнесе пред људе, да се они приближе УН. Никарагва се залаже за свијет мира, солидарности, братства, како бисмо превазишли проблеме. Никарагва ће гласати против резолуције коју је представила Њемачка јер она неће допринијети миру, већ ће само да погорша ситуацију".

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.