Израелски премијер

Нетанјаху против палестинске државе у било којем сценарију

  • Извор: Анадолија
  • 18.01.2024. 23:00

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је да је обавијестио америчку администрацију да је против успоставе палестинске државе на било који начин након напада на Појас Газе.

Нетанјаху је на конференцији за новинаре у Тел Авиву рекао како ће напади на Појас Газе бити настављени све до постизања "потпуне побједе против Хамаса".

На питање о вијестима у америчким медијима да "администрација Вашингтона врши припреме за успоставу палестинске државе након Нетанјахуа", израелски премијер је рекао:

"Дан након Нетанјахуа. Ово је дан након већине израелских грађана. И већ 30 година досљедно говоре једну ствар. Овај сукоб није око непостојања државе, већ о постојању државе."

Изјављујући да је одбацио приједлоге дводржавног рјешења које је прихватила међународна заједница, укључујући Уједињене нације (УН), и пренио тај став америчкој администрацији, Нетанјаху је истакао:

"Премијер мора имати способност рећи 'не' пријатељима."

Тврдећи да би прихватио само споразум о будућности Појаса Газе који би Израелу омогућио сигурносну контролу над цијелом енклавом, Нетанјаху је устврдио да је то рекао америчким званичницима.

Нетанјаху је устврдио да би Израел требао преузети контролу над свим земљама западно од Јордана након завршетка напада на Газу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм