Израелски премијер

Нетанијаху: Одлучни смо да заштитимо земљу, ко повриједи нас, повриједићемо и ми њега

  • Извор: Танјуг
  • 25.08.2024. 08:36

Израел је јутрос уништио више хиљада ракета Хезболаха, изјавио је израелски премијер Бењамин Нетанијаху и истакао да је израелска влада одлучна да учини све да заштити земљу.

- Јутрос смо открили припреме Хезболаха за напад на Израел. У консултацији са министром одбране и начелником генералштаба ИДФ, наложили смо нашој војсци да проактивно дјелује како би се уклониле пријетње - рекао је Нетанијаху на почетку јутрошњег ванредног састанка кабинета за националну безбједност, након што је Хезболах саопштио да је извео "прву фазу" напада на Израел као одговор на убиство високог команданта те групе.

Према ријечима Нетанијахуа, израелска војска од тада интензивно ради на спречавању пријетњи и уништила је више хиљада ракета које су биле усмјерене ка сјеверу Израела, а такође спријечава многе друге пријетње и дјелује великом снагом у одбрани и у нападу, преноси Тајмс оф Израел.

- Одлучни смо да учинимо све да заштитимо нашу земљу, да безбједно вратимо становнике сјевера у њихове домове и да наставимо да слиједимо једноставно правило: ко повриједи нас, повриједићемо и ми њега - истакао је Нетанијаху.

Либанска група Хезболах јутрос је саопштила да је извела "прву фазу" напада на Израел као одговор на убиство високо рангираног команданта те групе Фуада Шукра прошлог мјесеца и да је погодила 11 израелских војних локација.

Хезболах је навео да је испаљено више од 320 ракета и велики број дронова на циљеве у северном Израелу.

Израелски министар одбране Јоав Галант саопштио је да је прогласио ванредно стање на 48 сати, а представник израелске војске Данијел Хагари изјавио је да десетине израелских ратних авиона нападају циљеве на југу Либана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.