Nova godina

Neke države već ušle u 2023. godinu

 • Izvor: Agencije
 • 31.12.2022.14:08

Novu 2023. godinu već su dočekali Australija, Novi Zeland, Јapan, Sjeverena i Јužna Koreja, Kina, Malezija, Singapur i Hong Kong.

Sat ranije, u 11 časova po srednjoevropskom vremenu prvi u novu godinu ušli su Samoa i Kiribati. Ova ostrva u Tihom okeanu prvi su na svijetu ušli u 2023. godinu.

Samoa, koja ima 200.000 stanovnika, odlučila je 2011. godine promijeniti stranu na datumskoj granici pa sada prva ulazi u novu godinu. Centralna ceremonija održala se u glavnom gradu Samoe Apiji, a građani i turisti uživali su u proslavi i vatrometu.

Potom su stanovnici Kiribata, ostrvske države smještene u zapadnom dijelu Tihog okeana, dočekali 2023. godinu. Od 1994. godine Kiribati među prvima ulaze u novu godinu, od kada je kandidat za predsjednika obećao da će, ako pobijedi na izborima, osigurati da prvi dočekaju Novu godinu. Zbog toga je nakon izbora država podijeljena u tri vremenske zone, a najistočniji dio zemlje slavi prvi na svijetu.

Novu godinu posljednji će dočekati Američka Samoa, Havaji i Haulandova ostrva. • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta. Izbor donosi novinar i reporter Goran Katić.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.