Израел

Настављају се сукоби: Расте број жртава, Нетанјаху запријетио

  • Извор: Агенције
  • 08.10.2023. 08:36

Током посљедњих неколико сати авиони ратног ваздухопловства Израела напали су лансирано мјесто и убили двојицу екстребиста који су се налазили у његовој близини, објавиле су Израелске ваздушне снаге.

"Идентификована је терористичка ћелија која је покушала продријети на израелску територију преко плаже Зиким и спријечено је њено даљње дјеловање. Терористи и њихова возила откривени су како покушавају прећи ограду из Појаса Газе у Израел те су у својој намјери спријечени", казали су.

Милитанти Хамаса отели су велик број израелских цивила и војника и држе их у заробљеништву у Гази, потврдила је израелска војска.

Војска је потврдила тврдње Хамаса да су његови борци отели неколико Израелаца након што су пробили ограду на граници и упали у заједнице на југу.


Израел се пита: Како је могуће да обавјештајне службе ово нису видјеле?

Израел се пита: Како је могуће да обавјештајне службе ово нису видјеле?

Војска није објавила додатне појединости, нити открила колико је Израелаца заробљено.

Током дана било је неколико дојава о одвођењу талаца.

Друштвени медији препуни су видеа за које се тврди да приказују борце Хамаса како вуку беживотна тијела израелских војника и парадирају заробљеним цивилима улицама.

Израелски премијер Бењамин Нетанjаху у подужем посту на Твитеру написао је да ће "Израел побиједити у овом рату без озбзира на високу цијену".

Потом је запријетио Хамасу.

"У свим дијеловима Газе гдје је Хамас присутан и гдје се њихови борци скривају, остаће само рушевине. Кажем сада сатновницима Газе - отиђите сада јер ћемо силу примјенити свугдје", рекао је Нетнајаху и додао да се тренутно воде борбе на задњим локацијама које се "чисте од терориста".

"У борби с терористом убијен је један израелски командант", поручиле су Израелске одбрамбене снаге.


Снимљен тренутак удара: Ракета погодила зграду током јављања уживо

Снимљен тренутак удара: Ракета погодила зграду током јављања уживо

Ријеч је пуковнику Џонатану Стајнбергу, који је био командант Нахал бригаде.

Ситуација у Израелу и даље није у потпуности под контролом пошто на југу земље још трају борбе с инфилтрираним милитантима Хамаса, рекао је рано у недјељу портпарол израелске војске

Хамасови борци у изненадном су нападу пробили у Израел на неколико локација и на десетине војника и цивила узели за таоце.

Командант израелске војске у кратком је брифингу на друштвеним мрежама казао да ће велик број цивилног и војног особља које је Хамас узео као таоце у суботњем изненадном нападу на израелске градове у близини Газе обликовати будућност рата и оно што ће Израел учинити против Хамаса.

Нешто раније је командант оружаног крила Хамаса у краткој видео поруци рекао да број заробљених израелских цивила "вишеструко прелази неколико десетина", преноси "Јутарњи".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: