Javljaju Britanci

Nastala sveopšta panika: Еlitna ukrajinska brigada napušta front!

  • 11.07.2024. 19:23

Еlitna 47. mehanizovana brigada ukrajinskih oružanih snaga, poznata i pod nazivom „Magura“, započela je neovlašćeno povlačenje sa fronta, izjavio je britanski ekspert Aleksandar Merkuris.

- Govorio sam u više emisija da se vojna situacija u Ukrajini pretvara u katastrofu. Sada počinjemo dobijati izvještaje da 47. mehanička brigada ne samo da gubi položaje, što se događa već neko vrijeme, već i da njeni vojnici započinju neovlašćena povlačenja - rekao je Merkuris u svom video blogu na YouTube-u.

„Magura“ se povlači sa položaja koje je ranije zahtijevalo vrhovna vojna komanda, uprkos gubicima u ljudstvu i nedostatku motivacije kod novih rezervista.

Sprema se haos, Blinken: ''F-16'' na putu ka Ukrajini

Sprema se haos, Blinken: ''F-16'' na putu ka Ukrajini

- Većina njih je mrtva ili ranjena, ili su iscrpljeni i demoralizovani, i to je samo jedan odred - primjetio je Merkuris, dodajući da se broj izvještaja o slabljenju borbenih sposobnosti vojnika ukrajinskih oružanih snaga na frontu „sve više povećava“.

47. brigada ukrajinskih oružanih snaga, obučavana u Njemačkoj, bila je jedna od glavnih udarnih snaga tokom ljetnjeg protivnapada 2023. godine. Tada su koristili vozila Bredli i tenkove Leopard. Prema planu Kijeva, ovi vojnici su trebali „stići do Krima“ i tamo proći „pobjednički defile“, ali nakon neuspjeha, „Magura“ se pokazala kao jedna od najviše iskrvavljenih jedinica na frontu.

Modi otkrio šta je jedino rješenje za sukobe u Ukrajini i Gazi

Modi otkrio šta je jedino rješenje za sukobe u Ukrajini i Gazi

U oktobru prošle godine, u društvenim mrežama gotovo otvoreno su se objavljivali sukobi vojnika brigade s komandantima, koji su jedni druge optuživali za loše vođenje usred smanjenja broja pripadnika brigade.

Nakon neuspjeha u Zaporožskoj oblasti, komanda je prebacila brigadu u područje Avdejevke, odakle su vojnici takođe otišli.

Totalni slom Ukrajine: Rusi na kilometar od Torecka

Totalni slom Ukrajine: Rusi na kilometar od Torecka

U vrijeme službe u „Maguri“, četiri puta su mijenjali komandante, svaki put nakon gubitaka na frontu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.