"Крокус сити хол“

Најновији снимак масакра у Москви УЗНЕМИРУЈУЋЕ

  • Извор: Телеграф
  • 24.03.2024. 10:35

На друштвеној мрежи Икс појавили су се видео-снимци из концертне дворане Крокус сити хол у Москви гдје се у петак навече догодио један од најгорих и најбруталнијих терористичких напада у Русији, а и шире.

На видео-снимку су приказани људи који се налазе у предворју, испред концертне сале, и чују да се иза затворених врата нешто дешава, а убрзо им је јасан и звук из аутоматске пушке. Они ужурбано крећу да трче и траже заклон.

Неколицина људи успјела је да се сакрије иза једног металног стуба у нади да нападач неће кренути на ту страну. Међутим, терориста са аутоматском пушком у руци истрчава испред и креће да убија недужне цивиле.

Особа која је овај снимак забиљежила успјела је да побјегне покретним степеницама на други спрат тако да није познато шта се касније догађало.

Подсјетимо, Руску пријестоницу је у петак, 22. марта, задесио стравичан терористички напад у ком је убијено најмање 133, а рањено више од 100 особа. Убијено је и троје дјеце.

Федерална служба безбједности Русије саопштила је данас након хапшења да је четворица осумњичених терориста, након напада који су синоћ извели у концертној дворани "Крокус сити хол" у Москви, имала намјеру да пређе границу Русије и Украјине и да су имали контакте на украјинској страни.

Ово су најсмртоноснији терористички напади у Русији

Ово су најсмртоноснији терористички напади у Русији

Напад се догодио у 18 сати када су најмање три особе у маскирним униформама упале у "Крокус сити хол" у ком се у том тренутку, између осталог, одржавао концерт популарне руске групе "Пикник".

Нападачи су буквално с врата отворили ватру на присутне цивиле, а затим бацили бомбу или запаљиву материју која је изазвала велики пожар. На лице мјеста дошли су припадници хитних служби, као и велики број специјалаца који су улетјели у зграду.

Неколико часова касније саопштено је да је зграда безбједна и да је пожар локализован. Тада је почело извлачење рањених и мртвих.

Поруке саучешћа и осуде напада стигли су из цијелог свијета.

Огласио се Ким Џонг Ун о терористичком нападу у Москви

Огласио се Ким Џонг Ун о терористичком нападу у Москви


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.