Niz raketnih napada

Najjača ruska odmazda do sada: Еvo šta su sve koristili za udare po Ukrajini!

  • 26.08.2024. 12:31

Rusi su noćas i jutros, u znak odmazde za ukrajinski upad u Kursku oblast, izveli niz raketnih i avionskih napada na zapadnu i centralnu Ukrajinu, koje neki vojni analitičari nazivaju najjačim do sada.

Ruske Vazdušno-kosmičke snage i Ratna mornarica, odnosno Crnomorska flota, oko 1.00 čas izjutra po moskovskom vremenu izveli su masovni raketni udar na ciljeve širom Ukrajine.

Jedanaest ruskih strateških bombardera "Tu-95MS" poletjelo je iz baze "Еngels dva" u Saratovskoj oblasti i baze "Olenja" u Murmanskoj oblasti. Iz baze "Mazdok" na Kavkazu poletjeli su "Tu-22M3",a iz Podmoskovlja deset borbenih aviona "mig 31K", koji su nosači hiperzvučnih raketa "kinžal".

Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

Prema nekim informacijama, u napadu su učestvovali i lovci pete generacije "Su-57", prenosi televizija "Front".

Strateški bombarderi zazuzeli su poziciju za lansiranje iz zone Kaspijskog jezera odakle su prema Ukrajini poletjele krstareće rakete "H-101" i "H-55", dok su iz Podmoskovlja i zone Crnog mora lansirane krstareće rakete "H-22" i "H-32".

Ruska vojska je poslala na Ukrajinu i više od 100 dronova kamikaza modifikovani "geranj dva".

Oštećena energetska infrastruktura, kreću isključenja struje u cijeloj Ukrajini

Oštećena energetska infrastruktura, kreću isključenja struje u cijeloj Ukrajini

Iz zone Crnog mora sa tri podmornice i nekoliko korveta lansirano je više od 20 krstarećih raketa tipa "kalibar" na ciljeve u Ukrajini.

Među metama napada bili su aerodromi, centri veze, industrijska postrojenja vezana za vojsku, energetski sektor, željeznica, skladišta goriva i rafinerije.

Krenula velika odmazda: Žestok napad ruskih snaga na Ukrajinu!

Krenula velika odmazda: Žestok napad ruskih snaga na Ukrajinu!

Gađani su objekti u Lavovu, Ivano-Frankovsku, Lucku, Ternopolju, Hmeljnickom, Vinici, Žitomiru, Kijevu, Kirovgradu, Odesi, Krivom Rogu, Zaporožju, Dnjepropetrovsku, Kremenčugu, Mirgorodu, Černigovu, Poltavi, Harkovu i Nikolajevu.

Od momenta kada su krenuli napadi na Ukrajinu, NATO je uz granicu Poljske i Ukrajine podigao svoju osmatračku platformu "džejk 17", leteći avio-tanker "boing KC35R stratotanker" i nepoznati broj lovaca "F-16" koji su letjeli nad istokom Poljske, ali sa isključenim transponderima.

Ukrajinski energetski sektor, kako se navodi, radi i dalje, ali u ekstremnom režimu. Trenutno oko polovine Ukrajine nema struje. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?