Грчка

Најављене непогоде: Стигле СМС поруке упозорења - ово обавезно избјегавајте!

  • 04.07.2024. 07:28

Грађанима и туристима у Солуну, Лариси и другим областима сјеверне Грчке стигло је упозорење у виду СМС поруке за хитне случајеве због невремена које се очекује у току дана.

У поруци је наведено да се временске неприлике, попут града и грмљавине, очекују од раних јутарњих сати до поднева, преноси Катимерини.

"Избјегавати прелажење бујица и потока, пјешице или возилом, током невремена и падавина, рад и активности на отвореном. Требало би избјегавати пролазак испод великог дрвећа и постављених знакова. Не држати укључене електричне уређаје или телефон, јер гром може проћи кроз жице. Избјегавати додиривање водоводних цијеви (кухиња, купатило), јер су они проводници струје", наводи се у упозорењу.

Издато упозорење за јако невријеме, овим мјестима пријете град и олује!

Издато упозорење за јако невријеме, овим мјестима пријете град и олује!

Додаје се и да је савјет, ако се неко нађе на отвореном током невремена, да се не приближава металним предметима, као што су аутомобили, бицикли или опрема за камповање, као и да ако је неко у мору, требало би одмах да изађе.

Невријеме се очекује и у Тесалији, на острвима Споради, централној и источној Стереји (укључујући Атику), источном Пелопонезу и на Евији.

Како ЕРТ преноси, у централним, источним и сјеверним предјелима предвиђају се кише и олује, а од вечери се очекује постепено слабљење.

Очекује се да ће температуре пасти на 28 степени, док ће на Криту температуре достићи 31 степен.

У Солуну се очекује пролазна облачност са кишом и мјестимично јаким невременом, а температуре ће се кретати од 20 до 28 степени.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм