Како му је успјело?

Мушкарац живио 5 година бесплатно у хотелу

  • 12.04.2024. 17:41

Њујорчанин Мики Барето живио је пет година у култној згради хотела "New Yorker", а осим првог ноћења више није платио ни цента за кирију.

Полиција је ухапсила Барета у фебруару и оптужила га за подношење лажних имовинских докумената када је тврдио да има право на власништво над хотелом, саопштило је Окружно тужилаштво Менхетна, наводи "Business Insider".

Тужиоци су рекли да је Барето избјегао плаћање кирије у вриједности од неколико хиљада долара користећи мало познати локални закон о становању, између осталих наводних злочина, и покушао да наплати кирију од другог станара.

За окружног тужиоца Менхетна, ово друго је било кап која је прелила чашу.

"Као што се наводи, Мики Барето је више пута и на превару тражио власништво над једном од најпознатијих знаменитости града, хотелом 'New Yorker'", навео је тужилац Алвин Брег у саопштењу.

Барето се тренутно суочава са 24 оптужбе, укључујући 14 тачака за кривична дјела преваре. Ако буде проглашен кривим, могао би бити осуђен на вишегодишњу затворску казну, објавио је "The New York Times".

Баретово становање у познатом хотелу, који је својевремено угостио бројне достојанственике и познате личности, укључујући Мухамеда Алија и Џона Ф. Кенедија, датира из 2018. године када је први пут сазнао за Кодекс за стабилизацију станарине у Њујорку. 

Овај закон даје станарима који бораве у појединачним просторијама у зградама изграђеним прије 1969. године право да захтијевају шестомјесечни закуп.

Након што је остао у соби 2.565 једну ноћ по укупној цијени од 200,57 долара, Барето је одлучио да је он, у ствари, станар.

Међутим, када је Барето затражио шестомјесечни закуп хотела, одмах је исељен.

Барето је одбио да прихвати не као одговор.

Он је 2018. године тужио "Holy Spirit Association for the Unification of World Christianity", удружење које је купило хотел "New Yorker" 1976. године. Случај је ескалирао до државног Врховног суда. Барету је на крају усвојена жалба, јер се власници зграде нису појавили на суђењу.

Бањалучанка Марија кроз слике чува вјеру и традицију

Бањалучанка Марија кроз слике чува вјеру и традицију

Иако је хотелу наређено да Барету да кључ, двије стране се никада нису договориле о условима закупа. Пошто није могао да буде исељен, живио је у хотелу бесплатно.

Тек у јулу 2023. судија је пресудио у корист хотела, наводећи Баретов пропуст да потпише уговор о закупу или плати кирију, наводи "Times".

Тужилац је рекао да се током година Барето лажно представљао као власник хотела и покушао да профитира од зграде. То је укључивало регистрацију хотела под његовим именом у Одјељењу за заштиту животне средине града Њујорка. Покушао је да банковне рачуне хотела пренесу на себе, рекао је ДА.

У 2019. године прави власници су такође тужили Барета због тога што се представљао као власник хотела на ЛинкедИну и поставио фалсификовани документ на градску веб страницу.

"Бусинесс Инсидер" се обратио Барету преко његове компаније "Mickey Barreto Missions", али није добио одговор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.