Америка

Мушкарац одмарао испред куће када је у двориште ушетао медвјед, његова реакција је хит

  • Извор: Кликс
  • 06.09.2024. 16:59

Старији мушкарац у Америци сусрео се с медвједом у властитом дворишту, а његова реакција постала је хит на друштвеним мрежама.

Victoria Payne објавила снимку с надзорне камере постављене на кући супругових родитеља.

На снимку се јасно види како старији мушкарац лежи на столици у дворишту. У једном тренутку на степеницама се појавио огроман медвјед, који је погледао у човјека те наставио својим путем.

“Човјече, дошао је медвјед, очи у очи смо”, викнуо је супрузи која је у том тренутку била у кући.

Она му је успаничено рекла да се одмах склони, али мушкарац се се није помјерио већ се почео смијати.

Смирена реакција мушкарца који се сусрео с медвједом одушевила је људе на друштвенима мрежама.

"Реаговао је као да му је пришао пас", "Не могу процијенити је ли овај мушкарац неспособан за преживљавање или потпуно супротно", "Медвјед зна ко је овд‌је главни", неки су од коментара.

Управо овако стручњаци за дивље животиње савјетују да се треба понашати у случају блиског сусрета с медвједом. The Washington Post писао је како се ни у којем случају не смије трчати или радити нагле покрете. Један од разлога је тај што ће медвјед онда човјека сматрати плијеном или ће мислити да је угрожен па ће напасти.

Други разлог је тај што човјек не може довољно брзо побјећи јер неке врсте медвједа могу трчати брзином и до 50-ак километара на сат. Пењање на дрво такође неће бити од велике помоћи јер су медвједи у томе изврсни па ће се без проблема попети за човјеком.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: