Amerika

Muškarac odmarao ispred kuće kada je u dvorište ušetao medvjed, njegova reakcija je hit

  • Izvor: Kliks
  • 06.09.2024. 16:59

Stariji muškarac u Americi susreo se s medvjedom u vlastitom dvorištu, a njegova reakcija postala je hit na društvenim mrežama.

Victoria Payne objavila snimku s nadzorne kamere postavljene na kući suprugovih roditelja.

Na snimku se jasno vidi kako stariji muškarac leži na stolici u dvorištu. U jednom trenutku na stepenicama se pojavio ogroman medvjed, koji je pogledao u čovjeka te nastavio svojim putem.

“Čovječe, došao je medvjed, oči u oči smo”, viknuo je supruzi koja je u tom trenutku bila u kući.

Ona mu je uspaničeno rekla da se odmah skloni, ali muškarac se se nije pomjerio već se počeo smijati.

Smirena reakcija muškarca koji se susreo s medvjedom oduševila je ljude na društvenima mrežama.

"Reagovao je kao da mu je prišao pas", "Ne mogu procijeniti je li ovaj muškarac nesposoban za preživljavanje ili potpuno suprotno", "Medvjed zna ko je ovd‌je glavni", neki su od komentara.

Upravo ovako stručnjaci za divlje životinje savjetuju da se treba ponašati u slučaju bliskog susreta s medvjedom. The Washington Post pisao je kako se ni u kojem slučaju ne smije trčati ili raditi nagle pokrete. Jedan od razloga je taj što će medvjed onda čovjeka smatrati plijenom ili će misliti da je ugrožen pa će napasti.

Drugi razlog je taj što čovjek ne može dovoljno brzo pobjeći jer neke vrste medvjeda mogu trčati brzinom i do 50-ak kilometara na sat. Penjanje na drvo takođe neće biti od velike pomoći jer su medvjedi u tome izvrsni pa će se bez problema popeti za čovjekom.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: