Ужас

Мушкарац ножем напао жену и дијете

  • Извор: Индекс
  • 12.08.2024. 17:23

Жена и једанаестогодишња дјевојчица хоспитализоване су данас након што су повријеђене ножем на Тргу Лестер у центру Лондона, објавила је полиција, која је ухапсила нападача те према првим процјенама сматра да се не ради о терористичком нападу.

"Полицајци су на мјесту напада ножем на Тргу Лестер. Ухапшен је мушкарац и налази се у притвору. Двије жртве, дјевојчица од 11 година и жена од 34, пребачене су у болницу", саопштила је лондонска полиција.

Полиција је саопштила да се инцидент на централном лондонском тргу, у подручју популарном међу туристима, не третира као тероризам, наводи Ројтерс.

Британске полицијске снаге остају у стању приправности након нереда раније овог мјесеца, који су избили након убиства три дјевојчице на сјеверу Енглеске. Повод су биле лажне интернет објаве у којима се тврдило да је починилац убистава исламистички мигрант.

Повреде 11-годишњакиње нису опасне по живот, саопштила је полиција и додала да се она налази у болници, док је 34-годишњакиња лакше повријеђена и отпуштена. Није било других осумњичених, рекла је полиција.

Ношење ватреног оружја у Уједињеном Краљевству строго је ограничено, али земља је суочена с порастом насиља хладним оружјем, а починиоци су често млади.

Такви напади порасли су за седам одсто, на готово 50.000, прошле године, у односу на 2022., а у десет година готово су се удвостручили, по Националној канцеларији за статистику.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.