Užas

Muškarac nožem napao ženu i dijete

  • Izvor: Indeks
  • 12.08.2024. 17:23

Žena i jedanaestogodišnja djevojčica hospitalizovane su danas nakon što su povrijeđene nožem na Trgu Lester u centru Londona, objavila je policija, koja je uhapsila napadača te prema prvim procjenama smatra da se ne radi o terorističkom napadu.

"Policajci su na mjestu napada nožem na Trgu Lester. Uhapšen je muškarac i nalazi se u pritvoru. Dvije žrtve, djevojčica od 11 godina i žena od 34, prebačene su u bolnicu", saopštila je londonska policija.

Policija je saopštila da se incident na centralnom londonskom trgu, u području popularnom među turistima, ne tretira kao terorizam, navodi Rojters.

Britanske policijske snage ostaju u stanju pripravnosti nakon nereda ranije ovog mjeseca, koji su izbili nakon ubistva tri djevojčice na sjeveru Еngleske. Povod su bile lažne internet objave u kojima se tvrdilo da je počinilac ubistava islamistički migrant.

Povrede 11-godišnjakinje nisu opasne po život, saopštila je policija i dodala da se ona nalazi u bolnici, dok je 34-godišnjakinja lakše povrijeđena i otpuštena. Nije bilo drugih osumnjičenih, rekla je policija.

Nošenje vatrenog oružja u Ujedinjenom Kraljevstvu strogo je ograničeno, ali zemlja je suočena s porastom nasilja hladnim oružjem, a počinioci su često mladi.

Takvi napadi porasli su za sedam odsto, na gotovo 50.000, prošle godine, u odnosu na 2022., a u deset godina gotovo su se udvostručili, po Nacionalnoj kancelariji za statistiku.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.