На граници са Србијом

Мушкарац (42) камионом слетио у ријеку, па погинуо након експлозије гуме

  • Извор: Телеграф
  • 05.06.2024. 08:22

Мушкарац (42) из Румуније страдао је ноћи између понедјељка и уторка када је његов камион пао са моста у Дунав, након што му је експлодирала гума.

Трагедија се догодила у Мехединцима, недалеко од границе са Србијом. Несрећни мушкарац се враћао кући, након што је одвезао робу до Букурешта. Према наводима медија, није му било спаса, јер је камион пао у веома дубоку воду.

Несрећа се догодила на путу Оршава – Дробета Турну-Северин нешто иза поноћи.

Вјерује се да мушкарац, који је био професионални возач, није могао да успостави контролу над возилом након што је гума експлодирала. Ударио је у ограду и сурвао се у Дунав, на мјесту гдје је дубина око 16 метара, преноси Телеграф.

Гранични полицајац очевидац

Трагедију је видио гранични полицајац из дворишта своје куће.

- Улетио сам у чамац и кренуо да трагам за њим. Дошао сам што сам брже могао. Звао сам колеге из полиције и ватрогасце. Чуо сам снажан прасак и видио сам како слијеће у воду. Прво је пљуснула приколица, а онда кабина. Када је ударио у воду као да се догодила још једна експлозија, видио сам и пламен – испричао је Лоренти Стан.

Нажалост, за возача камиона није било спаса. Рониоци су након вишесатне потраге успјели да извуку беживотно тијело. Власник компаније у којој је погинули радио није желио да даје изјаве за медије.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера