Купљена серија хемикалија из Њемачке

Москва упозорава: Украјина спрема провокацију употребом токсичних супстанци

  • 11.12.2023. 15:06

Украјинске специјалне службе припремају антируску провокацију употребом токсичних супстанци, а за ту сврху је купљена серија хемикалија из Њемачке, изјавио је начелник снага за радијациону, хемијску и и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

"Према нашим информацијама, кабинет предсједника Украјине координира акције националних обавјештајних служби за организовање антируске провокације употребом токсичних супстанци. Узимајући у обзир искуство из сиријског сукоба, претпоставља се да ће оптуживање руских оружаних снага за употребу хемијског оружја омогућити покретање нове антируске кампање у структурама УН и свјетским медијима", казао је Кирилов на брифингу руског Министарства одбране о војно-биолошким активностима Сједињених Држава.

Руска ФСБ ове године осујетила 14 покушаја саботаже и тероризма на Криму

Руска ФСБ ове године осујетила 14 покушаја саботаже и тероризма на Криму

Према његовим ријечима, у ту сврху украјинска служба безбједности предложила је сарадњу украјинској компанији "Реалаб", специјализовану за увоз хемијских реагенса и прекурсора.

Путин: Запад покушава да сломи Русију – то никада неће успјети

Путин: Запад покушава да сломи Русију – то никада неће успјети

Кирилов је истакао да је преко ове компаније претходно у Њемачкој купљена "мала серија триетаноламина и једињења натријума, које садржи азот америчке компаније 'Хонивел рисрч хемикалс'".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм