Kupljena serija hemikalija iz Njemačke

Moskva upozorava: Ukrajina sprema provokaciju upotrebom toksičnih supstanci

  • 11.12.2023. 15:06

Ukrajinske specijalne službe pripremaju antirusku provokaciju upotrebom toksičnih supstanci, a za tu svrhu je kupljena serija hemikalija iz Njemačke, izjavio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

"Prema našim informacijama, kabinet predsjednika Ukrajine koordinira akcije nacionalnih obavještajnih službi za organizovanje antiruske provokacije upotrebom toksičnih supstanci. Uzimajući u obzir iskustvo iz sirijskog sukoba, pretpostavlja se da će optuživanje ruskih oružanih snaga za upotrebu hemijskog oružja omogućiti pokretanje nove antiruske kampanje u strukturama UN i svjetskim medijima", kazao je Kirilov na brifingu ruskog Ministarstva odbrane o vojno-biološkim aktivnostima Sjedinjenih Država.

Ruska FSB ove godine osujetila 14 pokušaja sabotaže i terorizma na Krimu

Ruska FSB ove godine osujetila 14 pokušaja sabotaže i terorizma na Krimu

Prema njegovim riječima, u tu svrhu ukrajinska služba bezbjednosti predložila je saradnju ukrajinskoj kompaniji "Realab", specijalizovanu za uvoz hemijskih reagensa i prekursora.

Putin: Zapad pokušava da slomi Rusiju – to nikada neće uspjeti

Putin: Zapad pokušava da slomi Rusiju – to nikada neće uspjeti

Kirilov je istakao da je preko ove kompanije prethodno u Njemačkoj kupljena "mala serija trietanolamina i jedinjenja natrijuma, koje sadrži azot američke kompanije 'Honivel risrč hemikals'".

Pratite nas i putem Vibera