Министарство спољних послова

Москва позива Израел и Палестину на деескалацију и поштовање хуманитарног права

  • Извор: Спутник Србија
  • 12.10.2023. 18:40

Москва позива Израел и Палестину на деескалацију насиља и поштовање међународног хуманитарног права, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

- Позивамо сукобљене стране на деескалацију насиља и поштовање међународног хуманитарног права како би се избјегле нове жртве међу цивилним становништвом. Снажно осуђујемо било какве манифестације екстремизма, тероризма, узимања талаца, блокаду људи, намјерно стварање неподношљивих услова за њихов живот и друге насилне акције над цивилима као и неселективну употребу силе током војних операција - наводи руски спољнополитички ресор.

Министарство је саопштило да су током борбених дејстава на југу Израела погинула четири руска држављанина који су имали и израелско држављанство.

Руска дипломатска представништва у Израелу и Палестини покушавају да утврде судбину још шест Руса који се воде као нестали.

У међувремену, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и министар спољних послова Омана Бадр бин Хамад бин Хамуд ел Бусаиди разговарали су телефоном о ескалацији палестинско-израелског сукоба.

Како је саопштила руска страна, министри су истакли да је неопходно предузети хитне мјере у интересу што бржег прекида ватре и отварања хуманитарних коридора, што ће омогућити да се избјегну нове жртве и пружи практична помоћ цивилима који су настрадали током борбених дејстава.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?