У Севастопољу

Москва: Нема сумње да су САД умијешане у терористички напад, одговор обавезан!

  • 24.06.2024. 14:35

Нема сумње да су Сједињене Државе умијешане у напад на Севастопољ, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

Вашингтон и његови сателити су створили неонацистички режим у Кијеву, њиховим рукама воде рат против Русије и подстичу га на терористичка дјела и убиства цивилних руских држављана, истиче Министарство спољних послова, обећавши одговор на овај злочин.

Поред тога, Москва још једном позива међународне организације да дају одговарајућу оцену још једном у низу злочину кијевског режима и Запада.

У том контексту, у МИП-у су истакли да су координате за ракете "уводили амерички стручњаци на основу сопствених података сателитског извиђања", док је на небу код Крима "дежурао амерички извиђачки дрон Глобал Хок".

Из Москве подсјећају да Запад не само да је створио и васпитао неонацистички режим у Кијеву, већ и да "њиховим (украјинским) рукама води рат против Русије", подстиче терористичке акције и убиство цивила у Русији – и то уз примјену касетне муниције.

"Одговор на овај злочин ће обавезно услиједити", упозорава руска страна. 

Москва, такође, скреће пажњу да Запад још није осудио напад на Севастопољ, а ћутања се држе и међународне организације. 

Руска Федерација још једном позива јавност да да одговарајућу оцјену још једном звјерству кијевског режима и Запада, закључује МСП Русије.

Кијев је 23. јуна извео ракетни напад на Севастопољ са пет тактичких ракета атакамс са касетним бојевим главама. Руски системи противваздушне одбране пресрели су четири ракете, док је пета експлодирала у ваздуху, што је довело до жртава међу цивилима.

Кадиров загрмио након напада: Ово се не прашта!

Кадиров загрмио након напада: Ово се не прашта!

Губернатор Севастопоља Михаил Развожајев саопштио је да су у нападу погинуле четири особе, од којих двоје дјеце. Рањена је 151 особа. Међу 82 хоспитализованих има 27 дјеце.

У Севастопољу и на Криму је 24. јун проглашен даном жалости. Руски предсједник Владимир Путин изразио је саучешће становницима Севастопоља.

(sputniknews.com)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.