САД

Много пропуста Тајне службе: Објављен извјештај о атентату на Трампа

  • 23.08.2024. 20:32

Америчка тајна служба привремено је суспендовала извјестан број својих запослених као резултат истраге о покушају убиства бившег америчког предсједника и републиканског кандидата за нови мандат Доналда Трампа.

Како јавља Си-Би-Ес, позивајући се на извор упознат са истрагом, служба је суспендовала бројне агенте, укључујући и шефа канцеларије у Питсбургу, као резултат истраге о покушају убиства Трампа у Пенсилванији у јулу.

Портпарол тајне службе Ентони Гуљелми је одбио да потврди америчкој телевизији да су агенти суспендовани, рекавши да је интерна истрага у току и да ће свако кршење правила службе резултирати дисциплинским мјерама.

Покушај убиства Трампа догодио се током његовог предизборног говора у Пенсилванији 13. јула. Трамп је рањен у уво, док је један мушкарац из публике погинуо, а двојица су повријеђена.

Америчка тајна служба потом је убила нападача који се крио на згради удаљеној око 100 метара од бине, ван простора гдје се одржавала манифестација.

Службеници америчке тајне службе нису са собом понијели радио системе које им је додијелила локална полиција ради интеракције на дан покушаја атентата, преноси Си-Ен-Ен, позивајући се на извјештај конгресмена Клеја Хигинса.

"Вашингтон пост" је раније навео да полицијски извјештај о открићу наоружаног осумњиченог за покушај атентата на Трампа никада није стигао до америчке тајне службе јер су користили одвојене канале комуникације и транспорт од полиције.

"Дан прије покушаја атентата на Доналда Трампа, локални полицијски тактички тим додијелио је радио системе колегама из Тајне службе како би двије агенције могле да комуницирају током говора бившег предсједника 13. јула – али их нико није повео са собом", каже се у материјалу.

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм