Аустрија

Млади фудбалер преминуо након стравичне несреће

  • 11.04.2024. 12:26

Двадесетдвогодишњи фудбалер Унион Нојкирхена, Лукас Мосер из Горње Аустрије био је укључен у страшну несрећу послије које је и преминуо.

Његов клуб и саиграчи тугују због његове смрти и истичу да је био вољен и узоран саиграч. Прошлог четвртка у Њемачкој, у Хеилигенбергу (општина Гриескирцхен), догодила се страшна несрећа.

На раскрсници су се сударила два возила, која су одбачена на сусједну њиву. Возача комбија (22) избацило је из возила и преминуо је на мјесту догађаја.

Како сада извјештава "Лигапортал", преноси Телеграф.рс, жртва несреће је био фудбалер Лукас Мосер из тима "Union Neukirchen am Walde".

"Сви смо потпуно затечени тиме да је наш драги саиграч и пријатељ Лукас Мосер тако брутално отишао из наше средине. 'Луки' је био прави узор како на терену, тако и ван њега, представљајући повезаност, амбициозност, забаву и апсолутну поузданост. Било да је био снажан тимски играч, посвећени млади тренер или врхунски организатор разних излета и догађаја, на њега се увијек могло ослонити", истакли су из клуба и додали:

"Још увијек не можемо да повјерујемо у овај болан губитак и тешко проналазимо праве ријечи. Прије свега, породици, али и свим пријатељима и познаницима изражавамо искрено саучешће! Почивај у миру и хвала за све, Луки! Бескрајно нам недостајеш".

Растанак ће бити у суботу, а његови саиграчи ће се вратити на терен само неколико сати касније.

"То ће бити велики изазов," рекао је вођа секције Макс Гшајдер за "Лигапортал".

"Фудбалски клуб био је шокиран више дана. Лукас је био браниоц у борбеном тиму и био је веома вољен", истакао је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: