У близини Гомеља

Минск оборио два руска дрона

  • Извор: Агенције
  • 05.09.2024. 07:20

Бјелоруске ваздухопловне снаге данас су обориле двије руске беспилотне летјелице у близини бјелоруског града Гомеља, преносе бјелоруски медији.

Истовремено и руски званичник Владимир Рогов је на свом Телеграм каналу навео да је дрон ушао у ваздушни простор Белорусије.

Како наводи група Белоруски хајун, више бјелоруских борбених авиона наводно је пресрело беспилотне летјелице у близини града Гомеља око 1.30 по локалном времену.

Град се налази на око 30 километара од границе Украјине и Белорусије.

Трећа руска јуришна беспилотна летјелица наводно је ушла у ваздушни простор Бјелорусије око 2.30 ујутру, али Бјелоруски хајун није пренио додатне информације о овом дрону.

Овај инцидент је други пут ове недјеље да су бјелоруски борбени авиони ангажовани да заштите ваздушни простор те земље, а група је објавила и видео-снимак наводног обарања дрона изнад Гомеља.

Руски дронови су претходно наводно скренули са курса у правцу Бјелорусије, током ваздушних напада на Украјину у више наврата, али ово би био први познати случај да је бјелоруски авион успјешно оборио руску беспилотну летјелицу.

Бјелоруски хајун наводи да је бјелоруски борбени авион покушао да обори руску беспилотну летјелицу типа Шахед која је улетјела у ваздушни простор те земље 29. августа.

Према подацима групе, руски дронови су упали у бјелоруски ваздушни простор у сриједу, као и 26. августа.

Министарство одбране Бјелорусије није коментарисало наводни инцидент, пише Танјуг.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: