Dominikanska Republika

Ministar ubijen u svojoj kancelariji, ubio ga dugogodišnji prijatelj

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2022. 10:12

Ministar za životnu sredinu Dominikanske Republike Orlando Horhe Mera ubijen je u svojoj kancelariji, rekli su zvaničnici, dodajući da je vinovnik njegov blizak i dugogodišnji prijatelj Migel Kruz, saopšteno je iz kabineta predsjednika Luisa Abinadera.

Zaposleni u Ministarstvu rekli su novinarima da su čuli najmanje sedam hitaca iz kancelarije ministra. Policija je zabranila ulazak u zgradu u kojoj se nalazi i Ministarstvo turizma. Kruz je navodno uhapšen u obližnjoj crkvi, a motiv ubistva još nije otkriven.

Abinader je na "Tviteru" uputio saučešće Horheovoj porodici.

Porodica žrtve je takođe objavila saopštenje. "Naša porodica oprašta osobi koja je ovo uradila", navodi se u tekstu i dodaje da je "jedno od Orlandovih najvećih nasljeđa bilo da ne zamjera ljudima".

Mnogi drugi dominikanski zvaničnici objavili su svoje saučešće na društvenim mrežama, uključujući bivšeg predsjednika Leonela Fernandesa, prenosi "Raša tudej".

Potpredsjednik Rakel Pena, sestra Horheove supruge, takođe, je uputila izraze saučešća.

Horhe je bio član moćne političke porodice na ostrvu. Bio je jedan od osnivača Moderne revolucionarne partije. Po zanimanju advokat Mera je postavljen za ministra u avgustu 2020. godine.

Njegov otac, Salvador Horhe Blanko, bio je predsjednik Dominikanske Republike od 1982. do 1986. godine, dok je njegova sestra Dilija Letisija zamjenica ministra u Abinaderovoj administraciji. Horheov sin je, takođe, član Moderne revolucionarne partije. Supruga ubijenog ministra, Patriša Selma Vilegas Garsija, je ambasador Dominikanske Republike u Brazilu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина