Порука

Милер открио шта је Бајден поручио Нетанјахуу током састанка

  • Извор: Агенције
  • 25.07.2024. 23:00

Америчка порука Израелу на састанку предсједника САД Џоа Бајдена и израелског премијера Бењамина Нетанијахуа била је да је вријеме да се ослободе таоци и постигне споразум о прекиду ватре, изјавио је данас портпарол Стејт департмента Метју Милер.

"Морамо да постигнемо овај договор. Радили смо на томе већ неко вријеме. То су били тешки преговори. Направили смо напредак. Имамо оквир за договор. Сада морамо да премостимо коначне разлике и постигнемо договор како бисмо сви могли да идемо напред", рекао је Милер новинарима, пренио је Тајмс оф Израел.

Поред Бајдена састанку су присуствовали амерички државни секретар Ентони Блинкен, савјетник за националну безбједност Џејк Саливен, замјеник савјетника за националну безбједност Џон Фајнер, амерички амбасадор у Израелу Џек Лев, највиши званичник Бијеле куће за Блиски исток Брет Мекгурк и специјални изасланик Бијеле куће за Блиски исток Амос Хохштајн.

Нетанјахуу су се придружили на састанку министар за стратешка питања Рон Дермер, савјетник за националну безбједност Цачи Ханегби, израелски амбасадор у САД Мајкл Херцог, Нетанјахуов шеф кабинета Цачи Браверман, премијеров војни секретар Роман Гофман и његов савјетник за спољну политику Офир Фалк.

Сутра Нетанјаху путује на Флориду, гд‌је ће се састати са бившим предсједником САД и републиканским кандидатом на предстојећим предсједничким изборима Доналдом Трампом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм