Poruka

Miler otkrio šta je Bajden poručio Netanjahuu tokom sastanka

  • Izvor: Agencije
  • 25.07.2024. 23:00

Američka poruka Izraelu na sastanku predsjednika SAD Džoa Bajdena i izraelskog premijera Benjamina Netanijahua bila je da je vrijeme da se oslobode taoci i postigne sporazum o prekidu vatre, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler.

"Moramo da postignemo ovaj dogovor. Radili smo na tome već neko vrijeme. To su bili teški pregovori. Napravili smo napredak. Imamo okvir za dogovor. Sada moramo da premostimo konačne razlike i postignemo dogovor kako bismo svi mogli da idemo napred", rekao je Miler novinarima, prenio je Tajms of Izrael.

Pored Bajdena sastanku su prisustvovali američki državni sekretar Еntoni Blinken, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven, zamjenik savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džon Fajner, američki ambasador u Izraelu Džek Lev, najviši zvaničnik Bijele kuće za Bliski istok Bret Mekgurk i specijalni izaslanik Bijele kuće za Bliski istok Amos Hohštajn.

Netanjahuu su se pridružili na sastanku ministar za strateška pitanja Ron Dermer, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Cači Hanegbi, izraelski ambasador u SAD Majkl Hercog, Netanjahuov šef kabineta Cači Braverman, premijerov vojni sekretar Roman Gofman i njegov savjetnik za spoljnu politiku Ofir Falk.

Sutra Netanjahu putuje na Floridu, gd‌je će se sastati sa bivšim predsjednikom SAD i republikanskim kandidatom na predstojećim predsjedničkim izborima Donaldom Trampom.

Pratite nas i putem Vibera