Пуковник америчке војске

Мекгрегор: Америка треба да учи о дипломатији од Русије и Кине

  • Извор: СРНА
  • 06.07.2024. 16:32

Шангајска организација за сарадњу (ШОС) је модел сарадње земаља и један од кључних стубова мултиполарног свијета, а Москва и Пекинг демонстрирају ниво дипломатије о којем Сједињене Државе могу само да сањају, рекао је бивши пуковник америчке војске Даглас Мекгрегор.

Он је навео да Вашингтон наизглед не разумије да би му такви односи били од користи, већ наставља да "пљује у лице" другим земљама.

Коментаришући недавни самит ШОС-а, Мекгрегор је истакао да су реакције Русије и Кине на потезе које повлачи Вашингтон разумљиве.

"Они су уморни од покушаја да послују са нама и да буду пљувани у лице. У случају Москве, то је свакако тачно. Више пута смо пљунули Путину у лице, а сада је Си доживео нешто веома слично", рекао је Мекгрегор у интервјуу за "Џаџинг фридом".

Забрањен долазак албанских навијача у Бањалуку

Забрањен долазак албанских навијача у Бањалуку

Он је додао да је постојала нада да би односи могли да се поправе за вријеме предсједника Доналда Трампа, али да нема велике наде од његове потенцијалне побједе у новембру, преноси "Раша тудеј".

"Ако ни због чега другог, онда зато што у Трамповом табору сада видимо многе исте људе који су прошли пут били у руководству и дали све од себе да одрже непријатељство и агресију према Кини и Русији", истакао је Мекгрегор.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Филм

    ''''Филм

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм