Pukovnik američke vojske

Mekgregor: Amerika treba da uči o diplomatiji od Rusije i Kine

  • Izvor: SRNA
  • 06.07.2024. 16:32

Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS) je model saradnje zemalja i jedan od ključnih stubova multipolarnog svijeta, a Moskva i Peking demonstriraju nivo diplomatije o kojem Sjedinjene Države mogu samo da sanjaju, rekao je bivši pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor.

On je naveo da Vašington naizgled ne razumije da bi mu takvi odnosi bili od koristi, već nastavlja da "pljuje u lice" drugim zemljama.

Komentarišući nedavni samit ŠOS-a, Mekgregor je istakao da su reakcije Rusije i Kine na poteze koje povlači Vašington razumljive.

"Oni su umorni od pokušaja da posluju sa nama i da budu pljuvani u lice. U slučaju Moskve, to je svakako tačno. Više puta smo pljunuli Putinu u lice, a sada je Si doživeo nešto veoma slično", rekao je Mekgregor u intervjuu za "Džadžing fridom".

Zabranjen dolazak albanskih navijača u Banjaluku

Zabranjen dolazak albanskih navijača u Banjaluku

On je dodao da je postojala nada da bi odnosi mogli da se poprave za vrijeme predsjednika Donalda Trampa, ali da nema velike nade od njegove potencijalne pobjede u novembru, prenosi "Raša tudej".

"Ako ni zbog čega drugog, onda zato što u Trampovom taboru sada vidimo mnoge iste ljude koji su prošli put bili u rukovodstvu i dali sve od sebe da održe neprijateljstvo i agresiju prema Kini i Rusiji", istakao je Mekgregor.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.