Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије

Медведев: Москва треба да се освети Западу!

  • Извор: СРНА
  • 25.02.2024. 11:00

Москва треба да узврати што је могуће јаче Западу због неселективних санкција које погађају обичне људе, изјавио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

Медведев сматра да Москва мора да циља економију непријатеља као одговор на санкције.

"Огромна ограничења наметнута Русији превазилазе циљање само власти и предузећа. Мета санкција је цјелокупно руско становништво. Разлог је јасан: што више руских грађана пати, то је боље за западни свијет", рекао је Медведев, некадашњи предсједник Русије.

Он је додао да Русија треба да се освети гдје год може.

Медведев је сугерисао да Москва треба да казни своје противнике "стварањем разних тешкоћа у економији, подстицањем јавног незадовољства због глупе политике власти на Западу и промовисањем међународних одлука које поткопавају интересе западног свијета".

САД најавиле су у петак, 23. фебруара, нову рунду санкција против 500 појединаца и ентитета у Русији, због рата у Украјини и због смрти затвореног опозиционог активисте Алексеја Наваљног. Нова ограничења су усмјерена на одбрамбени и финансијски сектор Русије.

Америчко Министарство финансија је санкционисало руског државног оператера платног система "Мир", који је постао популаран у Русији након што је земља искључена из мреже за размјену финансијских порука СВИФТ и услуга "Виза" и "Мастеркард".

Москва тврди да су све санкције против ње незаконите и да им је циљ дестабилизација земље.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм