Луистон

Масовно убиство у Америци, трага се за убицом

  • 26.10.2023. 07:31

Најмање 22 особе су убијене, а између 50 и 60 људи је рањено у пуцњави у граду Луистон, у америчкој савезној држави Мејн, која је се догодила на двије локације у сриједу увече, преносе амерички медији. Потрага за нападачем је у току.

Комесар за јавну безбједност Мејна саопштио је да полиција још увијек не може да потврди тачан број жртава, али је извор из полиције саопштио за Фокс њуз да су 22 особе мртве. Ен-Би-Си њуз јавља, позивајући се такође на полицијске изворе, да је рањено између 50 и 60 особа.

Државна полиција Мејна и окружни шериф су на Твитеру саопштили да се пуцњава догодила на више локација у граду Луистон, и позвали грађане да пронађу заклон, остану у својим кућама, и закључају врата, преноси РТС.

Саопштили су да трагају за 40-годишњим Робертом Кардом, који се сматра "наоружаним и опасним".

Канцеларија полиције Луистона објавила је три фотографије осумњиченог, који је, наоружан полуаутоматском пушком, као и фотографију бијелог возила, позивајући јавност да помогне у идентификацији и проналажењу осумњиченог.

Његов аутомобил је пронађен у градићу Лизбон.

"Полиција покушава да лоцира Роберта Карда, рођеног 4. априла 1983, у вези с масовном пуцњавом у бару 'Schemengees' и "Sparetime Recreation" ове вечери. Молимо контактирајте полицију ако знате гд‌је се налази", поручили су из полиције.

Кард је радио као инструктор руковања ватреним оружјем, а обучавао се у центру за америчке војне резервисте у Мејну.

Кард је наводно недавно имао психичке проблеме због којих је био смјештен у болницу током овог љета. Медији такође преносе да је недавно остао без посла.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.