Злочини из мржње

Тужилаштво жели смртну казну за масовног убицу!

  • Извор: СРНА
  • 12.01.2024. 21:33

Амерички тужиоци тражиће смртну казну за бијелог расисту Пејтона Гендрона, који је убио 10 црнаца у продавници у Бафалу 2022. године.

Америчко Министарство правде је у поднеску суду навело да ће тражити смртну казну за Гендрона због убистава мотивисаних његовим "анимозитетом према црнцима". 

Гендрон, који је у вријеме масовне пуцњаве имао 18 година, већ се изјаснио као крив према одвојеним оптужбама на нивоу државе Њујорк за убиство и домаћи тероризам и осуђен је у фебруару на доживотни затвор без могућности условног отпуста. 

Гендронови адвокати раније су рекли да ће размотрити изјашњавање о кривици за више од двадесет оптужби на федералном нивоу, укључујући злочине из мржње и употребу ватреног оружја, ако смртна казна буде скинута са стола. 

Адвокати одбране, које је именовао суд, у саопштењу наводе да су "дубоко разочарани" одлуком тужилаштва. 

Ово је први пут да је администрација предсједника Џозефа Бајдена покренула поступак за смртну казну. Бајден је водио кампању против смртне казне током предсједничке трке 2020. године.

(Фото: Танјуг/АП)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.