Пронађена и салмонела

Масовно тровање водом, деветоро дјеце примљено у болницу

  • Извор: Телеграф
  • 03.06.2024. 08:56

Преко 100 људи, међу којима чак деветоро дјеце, завршило је у болници због гастроинтералних проблема наводно повезаних са конзумацијом пијаће воде у различитим дијеловима Грчке.

Деветоро дјеце хоспитализовано је на Педијатријској клиници, док је један мушкарац завршио на Одјељењу интензивне његе.

Здравствене службе се налазе у приправности након сазнања да вода технички није исправна у Стефановкиоу и Ризомилосу након што је преко 100 људи примљено у болницу и Дом здравља у Велестину.

Према незваничним информацијама, у столици двоје дјеце је пронађена салмонела.

Грађани су обавијештени о забрани конзумирања пијаће воде и то ће трајати, како кажу, најмање 20 дана. Такође, обавиће се и анализа воде и увиђај како би се утврдио узрок који је изазвао контаминацију воде.

У два грчка села влада велико незадовољство јер су мјештани цијеле прошле недјеље имали гастроинтералне проблеме а обавијештење о неисправној води је издато тек у петак када су се појавила болесна дјеца.

"Управа за епидемиолошки надзор и интервенције за инфективне болести ЕОДИ је 30.05.24. године обавијештена од стране Дома здравља Велестино о повећаном броју случајева гастроентеритиса код становника Ризомилос и Стефановикиоу области Магнезије", наводи се у саопштењу.

Гастроентеритис представља инфекцију и запаљење слузнице желуца и цријева која се манифестује повраћањем, проливом и грчевима у трбуху.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: