Тајланд

Масовна кремација за 23 ђака и наставника који су страдали у пожару

  • Извор: Агенције
  • 08.10.2024. 18:04

Градић у Тајланду Лан Сак организовао је данас масовну кремацију за 23 ученика и наставника, погинулих прошле недјеље у предграђу Бангкока када се запалио аутобус који је превозио дјецу на школски излет.

Како је јавила агенција АП, кремација је обављена близу храма у Лан Саку, у којем се налази школа коју су похађале жртве.

У аутобусу, који се запалио 1. октобра на ауто-путу у сјеверном предграђу Бангкока, налазило се шест наставника и 39 ученика основних и средњих школа.

Ватра се тако брзо проширила да су само 22 особе успјеле да побјегну из аутобуса. Након што је у Бангкоку извршена идентификација тешко спаљених тијела, посмртни остаци жртава враћени су у родни град ради сахране, која је почела прошле недјеље.

Ал Паћино оставио 40 година млађу дјевојку

Ал Паћино оставио 40 година млађу дјевојку

Трагедија је изазвала национално негодовање због недовољног броја безбједносних процедура и натјерала власти да одмах предузму законске мјере.

Ухапшени су возач аутобуса, због наводне несавјесне вожње, и шеф компаније која је посједовала возило, због наводне непажње која је проузроковала смрт.

Званичници транспортног предузећа били су под надзором након што су се појавиле информације да је аутобус прошао инспекцију око четири мјесеца прије пожара.

Након несреће, истражитељи су открили да је аутобус био опремљен са 11 канистера природног гаса, иако је имао дозволу за само шест.

Одлаже се примјена нових правила уласка у ЕУ?

Одлаже се примјена нових правила уласка у ЕУ?

Званичници су рекли да је аутобус, који је био стар више од 50 година, модификован да ради на компримовани природни гас (ЦНГ) који се често користи, посебно у комерцијалним возилима, ради уштеде новца.

Из полиције су навели да вјерују да се гасна цијев из једног од канистера олабавила, а да су варнице запалиле гас који је цурио.

Више од 13.000 аутобуса на ЦНГ добило је налог да се прегледа у року од 60 дана, док је Министарство просвете у међувремену обуставило школска путовања.

Кремација у провинцији Утаи Таи одржана је под покровитељством краља Махе Ваџиралонгкорна, који је послао шефа свог Тајног савјета, бившег команданта војске и премијера Сураџуда Чуланонта, да га представља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)