Tajland

Masovna kremacija za 23 đaka i nastavnika koji su stradali u požaru

  • Izvor: Agencije
  • 08.10.2024. 18:04

Gradić u Tajlandu Lan Sak organizovao je danas masovnu kremaciju za 23 učenika i nastavnika, poginulih prošle nedjelje u predgrađu Bangkoka kada se zapalio autobus koji je prevozio djecu na školski izlet.

Kako je javila agencija AP, kremacija je obavljena blizu hrama u Lan Saku, u kojem se nalazi škola koju su pohađale žrtve.

U autobusu, koji se zapalio 1. oktobra na auto-putu u sjevernom predgrađu Bangkoka, nalazilo se šest nastavnika i 39 učenika osnovnih i srednjih škola.

Vatra se tako brzo proširila da su samo 22 osobe uspjele da pobjegnu iz autobusa. Nakon što je u Bangkoku izvršena identifikacija teško spaljenih tijela, posmrtni ostaci žrtava vraćeni su u rodni grad radi sahrane, koja je počela prošle nedjelje.

Al Paćino ostavio 40 godina mlađu djevojku

Al Paćino ostavio 40 godina mlađu djevojku

Tragedija je izazvala nacionalno negodovanje zbog nedovoljnog broja bezbjednosnih procedura i natjerala vlasti da odmah preduzmu zakonske mjere.

Uhapšeni su vozač autobusa, zbog navodne nesavjesne vožnje, i šef kompanije koja je posjedovala vozilo, zbog navodne nepažnje koja je prouzrokovala smrt.

Zvaničnici transportnog preduzeća bili su pod nadzorom nakon što su se pojavile informacije da je autobus prošao inspekciju oko četiri mjeseca prije požara.

Nakon nesreće, istražitelji su otkrili da je autobus bio opremljen sa 11 kanistera prirodnog gasa, iako je imao dozvolu za samo šest.

Odlaže se primjena novih pravila ulaska u ЕU?

Odlaže se primjena novih pravila ulaska u ЕU?

Zvaničnici su rekli da je autobus, koji je bio star više od 50 godina, modifikovan da radi na komprimovani prirodni gas (CNG) koji se često koristi, posebno u komercijalnim vozilima, radi uštede novca.

Iz policije su naveli da vjeruju da se gasna cijev iz jednog od kanistera olabavila, a da su varnice zapalile gas koji je curio.

Više od 13.000 autobusa na CNG dobilo je nalog da se pregleda u roku od 60 dana, dok je Ministarstvo prosvete u međuvremenu obustavilo školska putovanja.

Kremacija u provinciji Utai Tai održana je pod pokroviteljstvom kralja Mahe Vadžiralongkorna, koji je poslao šefa svog Tajnog savjeta, bivšeg komandanta vojske i premijera Suradžuda Čulanonta, da ga predstavlja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)