САД

Маск ће интервјуисати Трампа уживо на Икс-у

  • 12.08.2024. 22:56

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп враћа се на друштвену мрежу X, барем на једну ноћ, када ће га интервјуисати власник те мреже, Илон Маск.

Подсјетимо, Трампов профил угашен је на тадашњем Твитеру након упада његових присташа у Конгрес 6. јануара 2021. године.

Како је речено, интервју ће се одржати по нашем времену у ноћи с понедјељка на уторак, а разговор "није припреман унапријед, нема граница када је ријеч о темама и биће веома забаван", пише АП.

Маск такође позива кориснике X-а да поставе питања. Овај разговор ће бившем предсједнику Сједињених Држава омогућити да се преко X-а обрати милионима гласача, а такође је прилика и за ту платформу, која се ослања на политичке садржаје, да поправи свој статус.

Трамп је већ користио X да се обрати публици када је, умјесто учествовања на републиканској дебати, одабрао разговарати с бившим водитељем Фокс Њуза, Такером Карлсоном на тој мрежи.

Маск је пред интервју са Трампом на X-у написао да се тестира систем због потенцијално великог броја корисника који ће гледати разговор.

Подржава Трампа

Власник X-а се до прије неку годину декларисао као демократа, али је недавно подржао Трампа у кампањи, два дана након атентата на бившег предсједника у Пенсилванији.

И прије подршке Трампу, Маск је своје ставове окренуо на десно и о томе писао на X-у, подсјећа АП.

Иначе, Трамп има више пратилаца на X-у него на својој мрежи - 88 милиона према 7,5 милиона.

Што се тиче Маска, који ће водити интервју, њега прати 193 милиона људи, пише АП.

Трамп поново твитује

Истовремено, Тањуг преноси да је Трамп поново данас твитовао на платформи X што му је други твит послије дужег одсуства са те мреже.

"Да ли вам је боље сада, него када сам ја био предсједник? Наша економија је уништена. Наше границе су обрисане. Ми смо нација у опадању. Учинимо амерички сан доступним поново. Учинимо Америку поново безбједном. Начинимо Америку великом поново", навео је Трамп.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: