SAD

Mask će intervjuisati Trampa uživo na Iks-u

  • 12.08.2024. 22:56

Bivši američki predsjednik Donald Tramp vraća se na društvenu mrežu X, barem na jednu noć, kada će ga intervjuisati vlasnik te mreže, Ilon Mask.

Podsjetimo, Trampov profil ugašen je na tadašnjem Tviteru nakon upada njegovih pristaša u Kongres 6. januara 2021. godine.

Kako je rečeno, intervju će se održati po našem vremenu u noći s ponedjeljka na utorak, a razgovor "nije pripreman unaprijed, nema granica kada je riječ o temama i biće veoma zabavan", piše AP.

Mask takođe poziva korisnike X-a da postave pitanja. Ovaj razgovor će bivšem predsjedniku Sjedinjenih Država omogućiti da se preko X-a obrati milionima glasača, a takođe je prilika i za tu platformu, koja se oslanja na političke sadržaje, da popravi svoj status.

Tramp je već koristio X da se obrati publici kada je, umjesto učestvovanja na republikanskoj debati, odabrao razgovarati s bivšim voditeljem Foks Njuza, Takerom Karlsonom na toj mreži.

Mask je pred intervju sa Trampom na X-u napisao da se testira sistem zbog potencijalno velikog broja korisnika koji će gledati razgovor.

Podržava Trampa

Vlasnik X-a se do prije neku godinu deklarisao kao demokrata, ali je nedavno podržao Trampa u kampanji, dva dana nakon atentata na bivšeg predsjednika u Pensilvaniji.

I prije podrške Trampu, Mask je svoje stavove okrenuo na desno i o tome pisao na X-u, podsjeća AP.

Inače, Tramp ima više pratilaca na X-u nego na svojoj mreži - 88 miliona prema 7,5 miliona.

Što se tiče Maska, koji će voditi intervju, njega prati 193 miliona ljudi, piše AP.

Tramp ponovo tvituje

Istovremeno, Tanjug prenosi da je Tramp ponovo danas tvitovao na platformi X što mu je drugi tvit poslije dužeg odsustva sa te mreže.

"Da li vam je bolje sada, nego kada sam ja bio predsjednik? Naša ekonomija je uništena. Naše granice su obrisane. Mi smo nacija u opadanju. Učinimo američki san dostupnim ponovo. Učinimo Ameriku ponovo bezbjednom. Načinimo Ameriku velikom ponovo", naveo je Tramp.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: