У Аустрији

Малољетничка банда са Балкана приведена због напада

  • Извор: Независне
  • 13.10.2024. 21:18

Након вишемјесечне истраге полиција Салцбурга је успјела да ријеши случај напада из маја мјесеца када је малољетничка банда брутално претукла двојицу Аустријанаца.

Ријеч је о банди малољетника са Балкана, сви доби од 13 до 16 година, а међу њима налази се и држављанин Босне и Херцеговине.

Све се десило 19. маја када су се двојица Аустријанаца враћала са концерта. У једном моменту ушли су у расправу са једним тинејџером, а затим је читава група малољетника пришла и претукла их. Ријеч је о бруталном нападу јер је Аустријанац (29) остао да лежи у бесвјесном стању, док је његов 30-годишњи пријатељ задобио лакше повреде. Тешко повријеђени 29-годишњак је хитно пребачен у Универзитетску болницу у Салцбургу.

Међутим, иако је било доста свједока напада, нико није успио да опише нападаче. Тек након детаљне анализе мутних снимака са надзорних камера полиција је успјела да идентификује малољетнике из БиХ, Србије и Румуније. Нико од њих није старији од 16 година. Они су приведени, неки су признали да су учествовали у нападу, а против њих ће бити поднесена пријава.

Наводно, ово није први пут да ова банда прави проблеме по Салцбургу, преносе Независне новине.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм