U Austriji

Maloljetnička banda sa Balkana privedena zbog napada

  • Izvor: Nezavisne
  • 13.10.2024. 21:18

Nakon višemjesečne istrage policija Salcburga je uspjela da riješi slučaj napada iz maja mjeseca kada je maloljetnička banda brutalno pretukla dvojicu Austrijanaca.

Riječ je o bandi maloljetnika sa Balkana, svi dobi od 13 do 16 godina, a među njima nalazi se i državljanin Bosne i Hercegovine.

Sve se desilo 19. maja kada su se dvojica Austrijanaca vraćala sa koncerta. U jednom momentu ušli su u raspravu sa jednim tinejdžerom, a zatim je čitava grupa maloljetnika prišla i pretukla ih. Riječ je o brutalnom napadu jer je Austrijanac (29) ostao da leži u besvjesnom stanju, dok je njegov 30-godišnji prijatelj zadobio lakše povrede. Teško povrijeđeni 29-godišnjak je hitno prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Salcburgu.

Međutim, iako je bilo dosta svjedoka napada, niko nije uspio da opiše napadače. Tek nakon detaljne analize mutnih snimaka sa nadzornih kamera policija je uspjela da identifikuje maloljetnike iz BiH, Srbije i Rumunije. Niko od njih nije stariji od 16 godina. Oni su privedeni, neki su priznali da su učestvovali u napadu, a protiv njih će biti podnesena prijava.

Navodno, ovo nije prvi put da ova banda pravi probleme po Salcburgu, prenose Nezavisne novine.

Pratite nas i putem Vibera