Језиво

Мајка проглашена кривом за убиство своја четири сина: Дјеца страдала у пожару, она отишла у куповину

  • 03.10.2024. 18:57

Девека Роуз (30) проглашена је кривом по свим тачкама за убиство из нехата, након што су у пожару страдала њена четири сина.

Девека Роуз (30), отишла је у продавницу оставивши четири сина (два пара близанаца) закључане у њиховој кући у Сатону у југозападном Лондону.

Малишани су настрадали у пожару. Трагичан случај се догодио 16. децембра 2021. године, пренео је "Скај њуз".

Суд је утврдио да је цигарета или свијећа у дневној соби изазвала пожар у кући, која је била пуна смећа и људских измета. Полиција је рекла да је пламен брзо захватио кућу због велике количине разбацаног смећа по поду.

Тежак судар два аута код Добоја, саобраћај потпуно обустављен!

Тежак судар два аута код Добоја, саобраћај потпуно обустављен!

Трогодишњаци Лејтон и Логан Хоат, и четворогодишњаци Кајсон и Брајсон Хоат, потрчали су на спрат и позвали у помоћ док су били заробљени у кући. Комшија је покушао да развали улазна врата прије него што су ватрогасци са апаратима за дисање ушли и пронашли тијела дјеце испод кревета.

Дјеца су хитно пребачена у двије различите болнице, али покушаји да се спасу нису успјели, те су преминула од удисања дима касније те ноћи. Девека Роуз се вратила кући док су ватрогасци још гасили пожар, а комшија ју је примио код себе.

Дјечака убицу по први пут изводе из психијатријске клинике, овако ће изгледати свједочење

Дјечака убицу по први пут изводе из психијатријске клинике, овако ће изгледати свједочење

Тврдила је да је дјецу оставила са пријатељицом, што је навело ватрогасце да се врате у кућу како би је потражили. Полиција је спровела опсежну истрагу да би пронашла пријатељицу, али су закључили да она или не постоји, или није била у кући тог дана.

Током испитивања у полицији Роуз је признала да је и раније остављала дјечаке саме у кући.

"Смеће је било дебело распрострањено по кући. Тоалет и када су били пуни смећа и нису се могли користити. Канте и лонци су коришћени као тоалети", рекла је тужилац Кејт Лунсдон.

Роуз, која се растала од свог партнера и имала менталних проблема, негирала је четири оптужбе за убиство из нехата и једну оптужбу за окрутност према дјеци. Проглашена је кривом по свим тачкама за убиство из нехата, али је ослобођена оптужби за окрутност према дјеци на суђењу.

Због саобраћајног колапса умало избила туча возача

Због саобраћајног колапса умало избила туча возача

Постојали су докази који су сугерисали да је Роуз вјероватно била у депресији у вријеме пожара и да је можда патила од поремећаја личности, али тужилаштво је тврдило да то није одбрана. Суд је обавијештен да дјеца нису похађала школу три недјеље прије него што су преминула.

Судија Марк Лукрафт рекао је да је ово "трагичан случај" и одложио изрицање казне за 15. новембар, дозволивши Роуз да остане на слободи уз кауцију.

Отац дјеце, Далтон Хоат, рекао је да их је Роузе остављала саме једном или двапут да оде до оближње продавнице. Порота је на суђењу сазнала и да је социјална радница Џорџија Синг раније изразила забринутост због породице, али је случај затворен три мјесеца прије пожара.

(Телеграф.рс, фото: Facebook)


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм