Jezivo

Majka proglašena krivom za ubistvo svoja četiri sina: Djeca stradala u požaru, ona otišla u kupovinu

  • 03.10.2024. 18:57

Deveka Rouz (30) proglašena je krivom po svim tačkama za ubistvo iz nehata, nakon što su u požaru stradala njena četiri sina.

Deveka Rouz (30), otišla je u prodavnicu ostavivši četiri sina (dva para blizanaca) zaključane u njihovoj kući u Satonu u jugozapadnom Londonu.

Mališani su nastradali u požaru. Tragičan slučaj se dogodio 16. decembra 2021. godine, preneo je "Skaj njuz".

Sud je utvrdio da je cigareta ili svijeća u dnevnoj sobi izazvala požar u kući, koja je bila puna smeća i ljudskih izmeta. Policija je rekla da je plamen brzo zahvatio kuću zbog velike količine razbacanog smeća po podu.

Težak sudar dva auta kod Doboja, saobraćaj potpuno obustavljen!

Težak sudar dva auta kod Doboja, saobraćaj potpuno obustavljen!

Trogodišnjaci Lejton i Logan Hoat, i četvorogodišnjaci Kajson i Brajson Hoat, potrčali su na sprat i pozvali u pomoć dok su bili zarobljeni u kući. Komšija je pokušao da razvali ulazna vrata prije nego što su vatrogasci sa aparatima za disanje ušli i pronašli tijela djece ispod kreveta.

Djeca su hitno prebačena u dvije različite bolnice, ali pokušaji da se spasu nisu uspjeli, te su preminula od udisanja dima kasnije te noći. Deveka Rouz se vratila kući dok su vatrogasci još gasili požar, a komšija ju je primio kod sebe.

Dječaka ubicu po prvi put izvode iz psihijatrijske klinike, ovako će izgledati svjedočenje

Dječaka ubicu po prvi put izvode iz psihijatrijske klinike, ovako će izgledati svjedočenje

Tvrdila je da je djecu ostavila sa prijateljicom, što je navelo vatrogasce da se vrate u kuću kako bi je potražili. Policija je sprovela opsežnu istragu da bi pronašla prijateljicu, ali su zaključili da ona ili ne postoji, ili nije bila u kući tog dana.

Tokom ispitivanja u policiji Rouz je priznala da je i ranije ostavljala dječake same u kući.

"Smeće je bilo debelo rasprostranjeno po kući. Toalet i kada su bili puni smeća i nisu se mogli koristiti. Kante i lonci su korišćeni kao toaleti", rekla je tužilac Kejt Lunsdon.

Rouz, koja se rastala od svog partnera i imala mentalnih problema, negirala je četiri optužbe za ubistvo iz nehata i jednu optužbu za okrutnost prema djeci. Proglašena je krivom po svim tačkama za ubistvo iz nehata, ali je oslobođena optužbi za okrutnost prema djeci na suđenju.

Zbog saobraćajnog kolapsa umalo izbila tuča vozača

Zbog saobraćajnog kolapsa umalo izbila tuča vozača

Postojali su dokazi koji su sugerisali da je Rouz vjerovatno bila u depresiji u vrijeme požara i da je možda patila od poremećaja ličnosti, ali tužilaštvo je tvrdilo da to nije odbrana. Sud je obaviješten da djeca nisu pohađala školu tri nedjelje prije nego što su preminula.

Sudija Mark Lukraft rekao je da je ovo "tragičan slučaj" i odložio izricanje kazne za 15. novembar, dozvolivši Rouz da ostane na slobodi uz kauciju.

Otac djece, Dalton Hoat, rekao je da ih je Rouze ostavljala same jednom ili dvaput da ode do obližnje prodavnice. Porota je na suđenju saznala i da je socijalna radnica Džordžija Sing ranije izrazila zabrinutost zbog porodice, ali je slučaj zatvoren tri mjeseca prije požara.

(Telegraf.rs, foto: Facebook)


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: