Teksas

Majka iz pakla tjerala djecu da jedu izmet i piju izbjeljivač

  • Извор: Индекс
  • 21.10.2022. 17:07

Sedmoro djece, spašeno iz zlostavljačke porodice u Teksasu, ispričalo je kako ih je majka godinama mučila - tukla ih šipkom, tjerala da jedu izmet i piju izbjeljivač.

Šesnaestogodišnji blizanci, dječak i djevojčica, uspjeli su u utorak da pobjegnu iz porodične kuće u Hjustonu u Teksasu i zatražiti pomoć od komšija.

Kada su majka Zaikija Dankan (40) i njen dečko Džova Terel (27) saznali da su djeca uspjela pobjeći, napustili su kuću. Ali policija ih je ubrzo uhapsila. 

Blizanci su ispričali da ih je majka vezala lisicama i patentnim zatvaračima. Na fotografijama se vidi kako 16-godišnjaci na tijelu imaju posjekline, modrice te ožiljke na zapešćima i člancima.

Dječak je rekao da je pronašao ključ od lisica u majčinoj torbi i sakrio ga u usta, a zatim prije zore pobjegao iz kuće. Ostalo petoro djece u dobi od sedam do 14 godina preuzela je socijalna služba.

Četvoro je prevezeno kod rodbine u Luizijani, a peto je ostalo u ustanovi.

Sipala im izbjeljivač u grlo

Otac djece Nikolas Menina, fotograf i voditelj u baptističkoj evanglističkoj crkvi koji živi u Baton Ružu sa suprugom, rekao je za "Daily Mail" da ne želi komentarisati slučaj.

U optužnici se navode strašni detalji dugogodišnjeg zlostavljanja.

16-godišnji dječak rekao je istražiocima da mu je majka jednom dala 24 tablete protiv prehlade i alergija kako bi mogao spavati.

Preporučena doza je jedna do dvije tablete svakih šest sati, a najviše 12 u 24 sata.

Djeca su takođe ispričala da im je Dankan sipala izbjeljivač u grlo i na genitalije sve dok nisu dobili opekotine po koži. Ako su "previše pričali", za kaznu su morali piti sredstva za čišćenje.

Dankan je zabranila djeci da koriste kupaonicu te su morala vršiti nuždu po sebi, nakon čega ih je znala natjerati da piju vlastiti urin i jedu izmet.

Tukla ih kablovima i šipkama

Djeca su takođe rekla da ih je majka često tukla kablovima i metalnim šipkama. Njen dečko Terel često je udarao 16-godišnjaka.

Kada su blizanci u utorak pobjegli, bili su jako neuhranjeni. Kazali su da ih je majka izgladnjivala i hranila samo sendvičima jednom do tri puta sedmično.

Porodica se ove godine preselila blizu Hjustona u ogromnu kuću, koja je prodata krajem jula i čija je vrijednost procijenjena između 552.001 i 627.000 dolara. Policija tek treba utvrditi jesu li Dankan i njen dečko kupili ili unajmili nekretninu.

Kuća ima četiri spavaće sobe, tri kupaonice, dnevni boravak i trpezariju, natkrivenu terasu, garažu za dva automobila i pristup bazenu.

Prije optužena za zlostavljanje djece

Dankan je prije 10 godina već bila optužena za zlostavljanje djece. U školi su primijetili da njeno 5-godišnje dijete ima opekotine na stopalima, genitalijama i drugim dijelovima tijela te ga poslali u bolnicu.

Kada je policija došla u dom Zaikije Dankan, pronašla je 20-mjesečno dijete sa zavezanim rukama i umotano u odjeću. Jedina druga osoba u kući bio je djetetov četvorogodišnji brat.

Dankan je tada priznala policiji da je redovno maltretirala jedno dijete tjerajući ga da sat vremena bude u položaju za sklek, zbog čega su mu oticale ruke. Takođe ga je prisiljavala da spava na dnu ormara, čija je vrata blokirala daskama kako ne bi moglo pobjeći i ukrasti hranu iz kuhinje.

Optužena je za okrutno ponašanje prema maloljetnim osobama, ali su joj djeca na kraju vraćena, prenosi "Index.hr".


  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)