Миконос

Мафијашка ликвидација у Грчкој: Само пришао прозору и БУМ

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 15.10.2024. 12:21

Брутално убиство геодета у атинској кварту Психикон, разоткрило је мафијашке борбе за земљиште на острву Миконос. Панагиотис Статис (54), паркирао је аутомобил испред своје канцеларије у 8.30 ујутро кад се поред њега зауставио мушкарац на мопеду, преноси Дејли мејл.

Држећи пиштољ у руци, почео је пуцати у његово возило, затим мирно застао поновно напунити пиштољ и испалио још метака. Статис је преминуо на мјесту, наслоњен на волан натопљен крвљу. Убица је спремио пиштољ и отишао.

Егзекуцију је снимила оближња надзорна камера. Испоставило се да убиство није било повезано с мафијом која се такмичи за контролу над улицама Атионе, већ комадићем земље на острву Миконос. Познат је као омиљена дестинација холивудских звијезда и богатих, уз тиркизну обалу, раскошне виле и скупоцјене клубове.

Полиција дошла да га хапси, а због мјеста гдје се сакрио морали су да објавио видео!

Полиција дошла да га хапси, а због мјеста гдје се сакрио морали су да објавио видео!

Мјештани тврде да великим дијелом острва управља грчка мафија, која покушава успоставити контролу над бирократима, инжењерима и геодетима који су укључени у најексклузивније грађевинске пројекте. Такође наводе да им је у циљу и манипулација законима, како би зарадили на уносној туристичкој индустрији острва, преноси Јутарњи.хр.

Ове године је у периоду од марта до октобра Миконос посјетило 2,3 милиона туриста. Иначе на њему живи само 10 хиљада становника, али нуди чак 76 хотела с пет звјездица и стотине луксузних вила за изнајмљивање. Полиција је за Статисово убиство ухапсила четрдесетчетворогодишњег мушкарца повезаног с грчком мафијом.

Кажу да је убиство било помно испланирано уз “пробе” прије кобног дана. Убица је 24 сата раније снимљен испред његове канцеларије, као и 90 минута прије него што је Статис убијен. Вјерују да се радило о нарученом убиству, за које је плаћено 100 хиљада евра.

Наиме, локални предузетник је преговарао са Статисом око парцеле велике три хектара. Геодет ју је с пословним партнером купио поред мјеста предвиђеног за градњу хотела Four Seasons и планирао ју касније продати предузетнику уз позамашну зараду. Имена на документацији била су од Статисових блиских рођака.

Ово је Александар који је са Тамаром погинуо у Њујорку

Ово је Александар који је са Тамаром погинуо у Њујорку

- Био је врло добар у свом послу, познавао је сваки комад земље на Миконосу. Било је пуно утицајних људи који га нису вољели, јер им је ометао планове - рекао је његов блиски пријатељ за Дејли мејл.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)