Бјелоруски предсједник

Лукашенко упозорава: Ближимо се врућој фази сукоба са Западом!

  • 28.05.2024. 16:24

Бјелорусија је изложена највећем у новијој историји притиску Запада, међу њима је и информациони који представља увод у врућу фазу сукоба, изјавио је бјелоруски предсједник Александар Лукашенко.

„Не опуштамо се. Штавише, максимално смо усредсређени на пријетње. Разлози су познати. И даље смо подвргнути хибридном притиску Запада – највећем у новијој историји. У питању је политички притисак који спроводе промовисањем антибјелоруског става на међународном политичком правном пољу, затим информациони, који спроводе радикализацијом екстремистичких платформи, економски – увођењем нових пакета санкција, као и војни – покушајима да се Бјелорусија увуче у војне сукобе“, рекао је Лукашенко у обраћању на форуму бјелоруских медијских заједница у Могиљову.

Путин открио: Они су једина легитимна власт у Украјини!

Путин открио: Они су једина легитимна власт у Украјини!

Чиним све како у земљи не би било рата, поручио је предсједник.

„Не желим никакав рат и сигуран сам да већина Бјелоруса такође не жели“, додао је он.

Како је рекао, одговорност власти и представника медија је иста за све – да спасу земљу и очувају мир.

Орбан: Европа неодговорна због мијешања у сукоб у Украјини

Орбан: Европа неодговорна због мијешања у сукоб у Украјини

„Јуче, док сам се спремао за сусрет са вама, покушао сам да се сјетим када су се у нашем ријечнику појавили појмови 'информациони рат', 'ментални рат', 'фејк', 'пост-истина' и други. Одговор је – сасвим недавно, буквално прије неких шест до седам година. А колико су старе те појаве? Нећемо рачунати. Вјероватно онолико колико живи човјек, зато што је информациони рат увод у горућу фазу конфронтације“, констатовао је Лукашенко, а преноси Спутњик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.