Bjeloruski predsjednik

Lukašenko upozorava: Bližimo se vrućoj fazi sukoba sa Zapadom!

  • 28.05.2024. 16:24

Bjelorusija je izložena najvećem u novijoj istoriji pritisku Zapada, među njima je i informacioni koji predstavlja uvod u vruću fazu sukoba, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

„Ne opuštamo se. Štaviše, maksimalno smo usredsređeni na prijetnje. Razlozi su poznati. I dalje smo podvrgnuti hibridnom pritisku Zapada – najvećem u novijoj istoriji. U pitanju je politički pritisak koji sprovode promovisanjem antibjeloruskog stava na međunarodnom političkom pravnom polju, zatim informacioni, koji sprovode radikalizacijom ekstremističkih platformi, ekonomski – uvođenjem novih paketa sankcija, kao i vojni – pokušajima da se Bjelorusija uvuče u vojne sukobe“, rekao je Lukašenko u obraćanju na forumu bjeloruskih medijskih zajednica u Mogiljovu.

Putin otkrio: Oni su jedina legitimna vlast u Ukrajini!

Putin otkrio: Oni su jedina legitimna vlast u Ukrajini!

Činim sve kako u zemlji ne bi bilo rata, poručio je predsjednik.

„Ne želim nikakav rat i siguran sam da većina Bjelorusa takođe ne želi“, dodao je on.

Kako je rekao, odgovornost vlasti i predstavnika medija je ista za sve – da spasu zemlju i očuvaju mir.

Orban: Еvropa neodgovorna zbog miješanja u sukob u Ukrajini

Orban: Еvropa neodgovorna zbog miješanja u sukob u Ukrajini

„Juče, dok sam se spremao za susret sa vama, pokušao sam da se sjetim kada su se u našem riječniku pojavili pojmovi 'informacioni rat', 'mentalni rat', 'fejk', 'post-istina' i drugi. Odgovor je – sasvim nedavno, bukvalno prije nekih šest do sedam godina. A koliko su stare te pojave? Nećemo računati. Vjerovatno onoliko koliko živi čovjek, zato što je informacioni rat uvod u goruću fazu konfrontacije“, konstatovao je Lukašenko, a prenosi Sputnjik.

Pratite nas i putem Vibera