Бјелоруски предсједник

Лукашенко: Путин ће их ''охладити''

  • Извор: Агенције
  • 13.10.2024. 16:11

Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко изјавио је данас да ће промјене које је Русија најавила у својој политици нуклеарног наоружања, "охладити" западне земље.

Како је пренео Ројтерс, Лукашенко, који је блиски сарадник руског председника Владимира Путина, је рекао да су "усијане главе" на западу већ чуле сигнале у вези са нуклеарним наоружањем које је Москва послала и прије него што је то најавио Путин, крајем прошлог мјесеца.

Путин је 25. септембра рекао да Русија проширује списак сценарија који би је могли навести да размисли о употреби нуклеарног оружја, ако има поузданих информација о масивном прекограничном нападу који укључује авионе, пројектиле или дронове.

Хаос у Индији: Убијен бивши министар!

Хаос у Индији: Убијен бивши министар!

Лукашенко је рекао је да ће Москва узети у обзир да је сваки напад на њу од стране земље која нема нуклеарно наоружање, али је подржан од земље која има нуклеарно оружје, бити третиран као напад нуклеарне силе.

Таква изјава је била одговор Кремља на разматрање одлуке у Сједињеним Америчким Државама и Великој Британији, да ли да дају или не дозволу Украјини да испаљује далекометне ракете које испоручује Запад, за погађање циљева дубоко у Русији.

"Ову доктрину је требало давно обновити", рекао је Лукашенко, који се прошле године договорио са Путином о стационирању руског тактичког нуклеарног оружје у Бјелорусији.

Њемачка диже руке од Кијева: Берлин не вјерује у украјинску контраофанзиву?

Њемачка диже руке од Кијева: Берлин не вјерује у украјинску контраофанзиву?

Он је новинару руске телевизије рекао и би западне ракете већ бомбардовале ту земљу, да Запад није обратио пажњу на Путинове раније сигнале у вези са употребом нуклеарног оружја.

Украјина је оптужила Русију за нуклеарну уцјену и њен предсједник Володимир Зеленски позвао је Запад да игнорише Путинове "црвене линије".

Москва је казала да су њена упозорења јасна, док је Путин рекао да ће се САД и њихови савезници борити директно против Русије ако дају зелено свјетло Кијеву за коришћење америчких АТАЦМС и британских пројектила "Сторм Схадов", за циљеве дубоко у Русији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)