Bjeloruski predsjednik

Lukašenko: Bjelorusija počela da prima rusko taktičko nuklearno oružje

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2023. 08:26

Bjelorusija je počela da prima rusko taktičko nuklearno oružje, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

On je za rusku državnu televiziju "Rusija jedan" rekao da su neke od bombi koje stižu iz Rusije tri puta snažnije od onih koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine, prenio je Rojters.

Tramp: SAD su korumpirana država, zemlja propada kao nikad ranije

Tramp: SAD su korumpirana država, zemlja propada kao nikad ranije

"Imamo projektile i bombe koje smo dobili od Rusije. Bombe su tri puta snažnije od onih koje su bačene na Hirošimu i Nagasaki", istakao je Lukašenko.

Putin je izjavio 25. marta da su se Moskva i Minsk dogovorili o razmještanju ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji, čime se ne krše ruske obaveze o neširenju nuklearnog oružja. Ruski ambasador u Bjelorusiji Boris Grizlov rekao je 2. aprila da će nuklearno oružje u Bjelorusiji biti stacionirano bliže zapadnim granicama državne zajednice.


Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)