Лев Крајтман

Лови терористе, спасава људе - Он је двоструки херој Израела

  • 02.10.2024. 19:31

Лев Крајтман је био на вечери у Јафи, у старом дијелу Тел Авива, када је чуо пуцње. Без много размишљања отишао је до мјеста гдје су терористи ножевима нападали људе и пуцали на њих.

Он је ловио једног од терориста у сандалама, и на крају га убио хицем из ватреног оружја, пише Дејли мејл.

А Лев је већ скоро годину дана израелски херој. Наиме, на дан када је почео рат између Израела и Хамаса, 7. октобра 2023. године, успио је да спаси 20 људи од масакра терориста на музичком фестивалу гдје је почињен стравичан злочин у коме су погинуле 364 особе.

А синоћ је, након што је елиминисао једног нападача, збринуо рањенике, а службе безбједности су убрзо елиминисале и другог терористу. У стравичном нападу, који се догодио само неколико минута прије иранског напада на Израел, погинуло је седам, а повријеђено 11 људи.

Лев је о свему испричао за Дејли мејл:

- Живим одмах изнад жељезничке станице у Јафи и сјео сам да вечерам јер сам био гладан. Служио сам у Гази посљедњих шест мјесеци, извиђао сам, тражио тунеле, и препознајем звук пуцњаве када га чујем. Отишао сам тамо и видио мртве људе како леже, затим сам видио убице и почео да трчим за њима.

Одлучио сам да пратим једног од њих, покушао је да побјегне од мене, крио се, али сам га пратио све вријеме. Испалио сам много метака у њега, један га је погодио, покушао је да побјегне, али је брзо пао, рекао је израелски херој.

Сјетио се и дана када је све почело.

- Био сам у близини фестивала и када смо чули шта се десило, сакрили смо се и чекали војску. Онда смо спасли људе са фестивала. Од тада увијек носим пиштољ са собом. И сада се уопште не осјећам као херој, само желим да се одморим, закључио је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: