Lev Krajtman

Lovi teroriste, spasava ljude - On je dvostruki heroj Izraela

  • 02.10.2024. 19:31

Lev Krajtman je bio na večeri u Jafi, u starom dijelu Tel Aviva, kada je čuo pucnje. Bez mnogo razmišljanja otišao je do mjesta gdje su teroristi noževima napadali ljude i pucali na njih.

On je lovio jednog od terorista u sandalama, i na kraju ga ubio hicem iz vatrenog oružja, piše Dejli mejl.

A Lev je već skoro godinu dana izraelski heroj. Naime, na dan kada je počeo rat između Izraela i Hamasa, 7. oktobra 2023. godine, uspio je da spasi 20 ljudi od masakra terorista na muzičkom festivalu gdje je počinjen stravičan zločin u kome su poginule 364 osobe.

A sinoć je, nakon što je eliminisao jednog napadača, zbrinuo ranjenike, a službe bezbjednosti su ubrzo eliminisale i drugog teroristu. U stravičnom napadu, koji se dogodio samo nekoliko minuta prije iranskog napada na Izrael, poginulo je sedam, a povrijeđeno 11 ljudi.

Lev je o svemu ispričao za Dejli mejl:

- Živim odmah iznad željezničke stanice u Jafi i sjeo sam da večeram jer sam bio gladan. Služio sam u Gazi posljednjih šest mjeseci, izviđao sam, tražio tunele, i prepoznajem zvuk pucnjave kada ga čujem. Otišao sam tamo i vidio mrtve ljude kako leže, zatim sam vidio ubice i počeo da trčim za njima.

Odlučio sam da pratim jednog od njih, pokušao je da pobjegne od mene, krio se, ali sam ga pratio sve vrijeme. Ispalio sam mnogo metaka u njega, jedan ga je pogodio, pokušao je da pobjegne, ali je brzo pao, rekao je izraelski heroj.

Sjetio se i dana kada je sve počelo.

- Bio sam u blizini festivala i kada smo čuli šta se desilo, sakrili smo se i čekali vojsku. Onda smo spasli ljude sa festivala. Od tada uvijek nosim pištolj sa sobom. I sada se uopšte ne osjećam kao heroj, samo želim da se odmorim, zaključio je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: