Скандал у Италији

Љубавница се осветила политичару: Мелонијева одбила његову оставку

  • Извор: Агенције
  • 08.09.2024. 20:40

Љубавница италијанског министра културе је неколико пута снимала тајном камером скривеном у наочарима у ходницима зграде парламента.

Ђенаро Санђулијано (62) био је на ивици суза када је јавно признао аферу са модном инфлуенсерком Маријом Розаријом Боћом, са којом је раскинуо током љета након њихове страствене афере. 

Санђулијано је рекао да је Боћу први пут срео на журци у Напуљу у мају ове године, али је завршио аферу са њом између краја јула и почетка августа. У очигледном налету бијеса, четрдесетједногодишња љубавница, високообразована жена са двије дипломе економије, објавила је приватне разговоре који су наводно умијешали Санђулијана у скандал са корупцијом и злоупотребом јавних средстава.

Тврдила је да је њен бивши љубавник користио јавна средства за плаћање њених путовања, дао јој повјерљиве информације и именовао је за специјалног савјетника упркос очигледном сукобу интереса.

Драма на ауто-путу: Ватра гута аутомобил, остали возачи пролазе

Драма на ауто-путу: Ватра гута аутомобил, остали возачи пролазе

Чинило се да је Боћа подржала своје тврдње аудио снимцима телефонских разговора са владиним званичницима, сликама авионских карата и фотографијама програма за званичне владине догађаје. Такође је користила наочаре за сунце које имају уграђен микрофон и камеру, да се снима у згради парламента, гдје је забрањено снимање. Министар тврди да је већину њених путовања платио из свог џепа и негирао је да је његово министарство одобрило савјетнички уговор. 

"Није имала приступ повјерљивим документима“, рекао је.

Али изгледа да се она такође супротставила томе, објављивањем докумената на Инстаграму за које је тврдила да доказују њену умијешаност у званичне састанке. У интервјуу италијанским медијима у сриједу, у сузама се извинио својој супрузи Федерики Корсини: "Прва особа којој морам да се извиним, која је изузетна особа, јесте моја супруга."

Цијели разред се исписао из основне школе, остао само један ученик

Цијели разред се исписао из основне школе, остао само један ученик

Такође је рекао да се извинио својој шефици Ђорђи Мелони, за коју је рекао да је одбила његову оставку.

Мелони није званично коментарисала скандал, иако је током састанка у сриједу рекла: "Ми правимо историју и сви морамо да будемо свјесни тога. Ово не дозвољава паузе и прекиде, а још мање грешке и погрешне кораке”.

Њена влада је погођена низом скандала ове године, а њена министарка туризма је под истрагом због наводне преваре и лажног рачуноводства. Сама Мелони је била приморана да остави свог дугогодишњег партнера, оца њене кћерке, након што је ухваћен како даје непристојне коментаре својим колегиницама на ТВ станици на којој је радио.

Пратите нас и путем Вибера